PADI Instructor Development Course


Ben jij er klaar voor om je te voegen bij werelds meest gevraagde duikprofessionals, die de meest vooruitstrevende en populaire duikcursussen van de wereld geven?

 

Volg dan de Instructor Development Course en Go Pro!

De instructeursopleiding van PADI, oftewel de Instructor Development Course (IDC), bestaat uit twee onderdelen.

 1. Assistant Instructor (AI) 
 2. Open Water Scuba Instructor (OWSI)

De meeste PRO's volgen de gehele IDC die bestaat uit het AI+OWSI programma, met aansluitend de Instructor Examination (IE) die twee dagen duurt. Dit is de laatste stap voor het behalen van het PADI Instructor brevet.

 

Als je met succes het AI gedeelte afrondt behaal je het PADI Assistant Instructor brevet. En als je er als AI klaar voor bent kun je het OWSI-programma volgen. En ook hier weer aansluitend het PADI I.E. om als Open Water Scuba Instructor gebrevetteerd te worden door PADI.

 

Je kunt dus geheel naar eigen keuze je tempo bepalen om je Carriere als PADI PRO in te vullen.

Hou je van stap voor stap je opleiding voort te zetten, dan kan je dus als eerste het AI gedeelte van de IDC volgen, en vervolgens op een later tijdstip het tweede deel van de IDC het OWSI gedeelte plannen in je eigen tempo!

 

Maar je bent gewaarschuwd, het zal je leven voorgoed veranderen! als je na het lezen van deze informatie en het bekijken van het onderstaande filmpje nog steeds enthousiast bent? schrijf je dan snel in, en leef je droom!

 

Ook voor Specialty Instructor Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en omgeving.

 

Deelname vereisten PADI IDC deel 1 & 2

Assistant Instructeurs vereisten: IDC deel 1

 •  18 jaar of ouder zijn
 • Je bent gecertificeerd als PADI Divemaster of een gecertificeerde duikleider van een andere recreatieve duikorganisatie.
 • Je hebt een Medische verklaring, niet ouder dan 12 maanden.
 • Je hebt minimal 60 gelogde duiken met ervaring in nacht-, diep- en navigatie duiken en je bent minimaal 6 maanden gecertificeerd als duiker.
 • Je hebt een EFR certificaat met Care for Children in de afgelopen 24 maanden behaald (of een vergelijkbaar certificaat).

 

OWSI vereisten: IDC deel 2

 •  Je bent gecertificeerd als Padi Assistent Instructeur of je bent inmiddels 6 maanden Instructeur bij een andere erkende organisatie.
 • Je hebt een Medische verklaring, niet ouder dan 12 maanden.
 • Je hebt minimaal 60 gelogde duiken met ervaring in nacht-, diep-  en navigatie duiken en je bent minimaal 6 maanden gecertificeerd als duiker.
 • Je hebt een EFR certificaat met Primary en Secondary care in de afgelopen 24 maanden behaald (of vergelijkbaar certificaat) en je neemt deel aan de EFR Instructeurs cursus, of je bent al EFR Instructeur.

Bekijk de Padi I.E. vereisten voor deelname aan een I.E.

 

 

Duur van de PADI IDC

Net als bij andere PADI programma's draait het bij de Instructor Development opleidingen om de prestaties.

De opleidingsduur is daarom variabel, en hangt af van factoren als de logistieke overwegingen, de bekwaamheid van de kandidaat en het aantal kandidaten in opleiding.

 

Minimale duur - Als kandidaten de thuisstudie online afronden:

 

IDC 5 dagen

 • AI opleiding 2 dagen
 • OWSI programma 3 dagen

Minimale duur - Als alle lesprogrammaonderdelen klassikaal worden gegeven:

 

IDC 7 dagen

 • AI opleiding 4 dagen
 • OWSI programma 5 dagen

EFRI

 • 1 1/2 dag (avond en 1 dag, meestal gegeven aan het einde van de IDC, maar kan op verzoek anders)

 

Om succesvol deel te nemen aan een IDC, AI en OWSI programma is een goede voorbereiding noodzakelijk en gaan we er van uit dat de kandidaat in het bezit is van alle benodigde up-to-date zijnde duik, cursusmaterialen en over goede duikvaardigheden beschikt. Indien je niet zeker weet of je de juiste boeken of andere cursusmaterialen hebt, neem dan even contact op met ons, en gaan we samen kijken of jou materialen up-to-date zijn.

 

Tip: vraag een IDC, AI of OWSI oriëntatie gesprek aan bij ons door een mailtje te sturen met jou gewenste cursusoriëntatie. We geven je dan graag alle benodigde info, en kunnen jouw op maat gemaakte PADI PRO route uitstippelen.

 

IDC PRO kan je natuurlijk ook goed op weg helpen doormiddel van onze IDC Prep begeleiding.

Voor meer informatie over deze IDC Prep klik dan hier

Wanneer kan ik starten

De IDC / AI / OWSI start elke maand.

Klik hier voor de start data.


PADI IDC Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, PADI Specialty Instructor